Radno vrijeme

RADNO VRIJEME
Od ponedjeljka do petka
08,00 – 16,00 sati
Subotom i nedjeljom zatvoreno

Nastanak i razvoj

 

Nastanak tvrtke

Tvrtka Horvat d.o.o. je osnovana 1990. god. u Zagrebu sa jasnom poslovnom idejom proizvodnje visokokvalitetne image zaštitne odjeće.

Poslovna ideja je proizišla iz svojevrsnog nezadovoljstva osnivača tvrtke Horvat d.o.o. Ivice Horvata,  prema kvaliteti radne odjeće koju je sam koristio za vrijeme petogodišnjeg rada u industriji u periodu od 1985-1990. god. Tada se zarekao da će, ako bude ikada prilika, stvoriti tvrtku koja će proizvoditi odjeću otpornu na skupljanje, gubitak boje kod pranja i odjeću koja se neće lako kidati i parati. Smatrao je onda kao i danas da radniku kroz odjeću treba omogućiti odgovarajuću zaštitu, sačuvati izgledom odjeće dostojanstvo radnika, a kvalitetom i trajnošću poslodavcu garantirati za investiciju.

Tako je u početku 90-tih, u vrijeme velikih promjena u Hrvatskoj, odlučio formirati tvrtku koja će pratiti tu ideju.

Treba naglasiti da je to u tom trenutku bila potpuno nova ideja, suprotna svim trendovima koji su vladali, jer je tzv. "plava" odjeća iz pamuka bila zastupljena skoro 100% na tržištu.

Novim materijalima, čvršćim šivanjem, velikim izborom modela i boja, tvrtka Horvat d.o.o. je započela svoj poslovni put.   


Strategija razvoja

Kroz prvih nekoliko godina jasno su postavljeni temelji daljnjeg razvoja:

  • Proizvodnja bazirana samo na kvalitetnim repromaterijalima koji će eliminirati problem skupljanja i gubitka boje kod pranja, omogućiti pranje na visokim temperaturama za teške uvjete rada, garantirati dobar omjer zaštite i komfora, te dugi rok trajanja odjeće.
  • Tehnologija šivanja koja će osigurati kompaktnost  i  dugovječnost odjeće kroz posebno izvedene dodatne šavove i učvršćenja.
  • Izbor različitih boja i vrsta materijala radi mogućnosti praćenja postavljenog image-a pojedinog kupca i što bolje prilagodbe odjeće za različite sezone.
  • Vlastiti odjel dizajna koji može garantirati svojim rješenjima vizualni identitet i prepoznatljivost korisnika na zavidnom nivou.
  • Vlastiti odjel konstrukcije čiji je zadatak da razumije i zna konstruirati zaštitnu i radnu odjeću, sa posebnim komforom, krojnim rješenjima i mjerama prilagođenim radnim uvjetima. Da kroz konstrukciju različitih kolekcija omogući korisniku da izabere optimalno rješenje.
  • Prodajni odjel koji će biti u stanju namiriti kvalitetno korisnika sa jednim i sa stotinu djelatnika, baziran na prezentaciji kod kupca, analizi uvjeta rada i rentabilnom ponudom.
  • Uvrstiti u program specifične tkanine i kolekcije u skladu sa važećim europskim normama. Tako smo stvorili odjeću za varenje i brušenje, odjeću sa membranom, odjeću za šumske požare, kiselootpornu odjeću, te odjeću koja zadovaljava uvjete antistatičnosti.
 
Copyright (c) 2006.- 2012. Horvat d.o.o.